Facebook


Videoteka


Wiki


Naujienos  
Titulinis » Naujienos    
 
 

2015-09-21Islandija Ąžuolų didžiąjam ekrane

Sveiki gyvi,

šią vasarą Tomas su kompanija šturmavo dviračių olimpą - Islandiją. Sniegas, uraganai, smėlis, kalnai, upės, dykumos, uždaryti keliai ir kitos istorijos iš žygio spalio keturioliktosios vakarą ąžuolų rūsyje.

Laukiam,
Iki!



2015-09-21Žymeklis Griaužuose

Kviečiam prisidėti ir prasmingai praleisti dieną. Trūksta rankų ateinantį šeštadienį 26 d. statyt žymeklį Griaužų kapinaitėse. Reikia 3-4 žmonių. Transportas centralizuotas, medžiagos bus, reikia rankų.

Daugiau info apie žymeklius: Žymekliai

Norėdami pagelbėti, rašykite el. paštu: paulius@azuolas.org



2015-09-21Rudens lygiadienis/baltų vienybės diena

Sveiki,

kaip žinia rugsėjo 22 diena yra rudens lygiadienis, per kurį yra minima
Baltų vienybės diena. Ištrauka iš wikipedijos

"Baltų vienybės diena (latv. Baltu vienības diena) – Lietuvos atmintina
diena, valstybinė Latvijos šventė, minima rugsėjo 22 d., pažymint 1236 m.
Saulės žemėje įvykusį Saulės mūšį, kuriame susivieniję žemaičiai ir
žiemgaliai sumušė ir sunaikino į popiežiaus Grigaliaus IX 1236 m. vasario
19 d. paskelbtą kryžiaus žygį išvykusį Kalavijuočių ordiną. 2000 m.
Lietuvos ir Latvijos Seimai Saulės mūšio dieną – rugsėjo 22-ąją – paskelbė
Baltų vienybės diena. Baltų vienybės dieną, rugsėjo 22 d. 18 val. 46 min.
Saulė pasiekia rudens lygiadienio tašką."

Kaip baltų gentys įspėdavo kitas gentis apie artėjantį priešą, taip dabar
vieni apie kitus pranešama kūrenant laužus ant piliakalnių ir aukštų kalvų.
Tad siūlau rugsėjo 22 dieną susirinkti ant Dubravos piliakalnio (nuoroda
kur jis yra žemiau). laikas nuo puses 19, nes 18:46 reiktų įkurti laužą,
kad bent taip palaikytume šviesos pusę

Romas

Vieta



2015-09-21Rudeniškas dviračių žygis Lenkijos pajūriu

Tai, kad atėjo ruduo, dar nereiškia, kad galas atostogoms! Kviečiame ištrūkti į trumpą, bet įspūdžiais turtingą žygį dviračiais. Spalio pradžioje, kuomet saulė dar maloniai šildo atkaklius keliautojus, minsime palei Lenkijos pajūrį. Aplankę gražiausią Rytų Europos tripolį - Gdanską, Sopotą ir Gdynią, keliausime per rudenišką pajūrio gamtą, užsuksim į unikalius žvejų miestelius. Nuo mynimo ilsėsimės plaukdami vandens tramvajumi į Hel miestelį, esantį pusiasalyje.

Kelionė truks keturias dienas. Išvykstame spalio 2 d., penktadienį, po darbų. Grįžtame vėlyvą antradienio, spalio 6 d., vakarą. Kadangi žygis pažintinis - poilsinis, per dieną minsime apie 50-60 km.

Norintiems dalyvauti reikia turėti tvarkingą dviratį, dviratinius krepšius, miegmaišį, paklotuką. Visu kitkuo pasirūpinsime smile emoticon Jei ko nors trūksta, paskolinsime.

Nuvykimas nuosavu transportu - derinsimės konkrečiai, kai žinosime dalyvių skaičių.
Kelionės kainą sudarys išlaidos transportui, maistui, muziejams ir laivui.

Norintys prisijungti, rašykite Edui el. paštu ednedob@gmail.com arba kreipkitės tel. 8 687 92496.

Facebook event'as



2015-09-11Naujokų priėmimas ir žygis

Tu! Myli gamtą? Nori išbandyti ką nors naujo? O gal jau mėgsti keliauti?
Svajoji užkopti, kur riba tik dangus? Ar su draugų kompanija eiti į žygį? O gal atstovauti universitetą varžybose? Tuomet prisijunk prie mūsų! KTU žygeivių klubo Ąžuolas!

Mes esame aktyvių žmonių bendruomenė, vienijanti bendraminčius, neabejingus kelionėms, kalnams, įvairiems iššūkiams ir nuotykiams. Organizuojame ir dalyvaujame įvairiuose aktyvaus laisvalaikio renginiuose, keliaujame pėsčiomis, dviračiais, baidarėmis, ir visaip kitaip, kopiame į kalnus, stovyklaujame, mokomės ir mokome, dalinamės patirtimi.

Išbandyk save! Ateik rugsėjo 16 dieną 19 valandą į KTU mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto rūsį (Studentų g. 56). Mes papasakosim apie save, bei mūsų žygius.

Rugsėjo 19-20 d. organizuojamas naujokų žygelis. Numatoma žygelio vieta - Žagarė. Jei esi garantuotas, jog dalyvausi - registruokis: azuolas@azuolas.org (ar turi miegmaišį, kilimėlį ir kuprinę? - jei ne, paskolinsime).

Žygiui renkamės šeštadienį 7val. ryto - studentų g. 69-119 (KTU Ąžuolo patalpose). Važiuosime nuosavais automobiliais (vietoje kooperuosimės į pilnus ekipažus, vietos rasime visiems).

Vado informacija - išlaidos žygiui:
- Už kurą kooperuojantis apytiksliai gali tekti mokėti po 5-6 eur. nuo žmogaus. (prieklausomai nuo vairuotojo ir mašinos).
- dveji pietūs, visi nešasi asmeniškai, dėsim ant bendro stalo.
- Pusryčiai ir vakarienė NEMOKAMA (klubas stato).

Jei negali atvykti į priėmimą, bet nori dalyvauti žygelyje, kreipkis azuolas@azuolas.org.
O jei neramu dėl inventoriaus - visus reikalingiausius daiktus (kuprinę, miegmaišį, kilimėlį) paskolinsime bei patarsime, ką reikėtų pasiimti. :)

FB event'ai:
Naujokų priėmimas
NAUJOKŲ ŽYGIS



2015-08-19Žygelis dviračiais Dieveniškių istoriniame regioniniame parke

Kviečiami visi dviračių mėgėjai prisijungti prie žygelio po Dieveniškių apylinkes. Kol kas žygelio planas toks: planuojame vykti automobilių (-iais), vešimės dviračius ir minsim po Dieveniškių IRP apylinkes. Žygelis vyks dvi dienas, rugpjūčio 29-30 d. Per dieną turėtumėm numinti 50< km, aplankysime visokius piliakalnius, pilkapynus, žymius vietos gamtos objektus, pravažiuosim pro įspūdingas etnografinių kaimaviečių trobeles.

Kreipkitės tel.: 86O25O978



2015-08-13Aiseta-Kiauna-Žeimena šį savaitgalį

Laba diena,

kadangi orai karšti, tai pėstute eiti nesmagu. Sutarėm daryti plaukimą. Panaršius internete rastas variantas Aiseta-Kiauna-Žeimena. Tad jį ir imam. Pajudėti planuojame šį penktadienį (08.14) po darbų. Pasimaudome ir ryte plaukiame. Namo keliaujame sekmadienį. Kadangi Ąžuolas turi 4 baidares, tai yra 8 laisvos vietos. Jei bus norinčių daugiau reikia skubiai prasinešti, bandysim nuomotis kažką.

Registracija tel. 852IO8569 (Romas). Prasineškit vardą.



2015-07-29Latvijos pajūriu dviračiais

Sveiki!

Kviečiam visus dviračių ir žygių mėgėjus prisijungti prie organizuojamo žygio po Latviją ir jos pajūrį.

Kol kas žygis yra dar organizavimo stadijoje, todėl yra daug neaiškumų, kurie bus išspręsti ir patikslinti, tačiau ieškom susidomėjusių, norinčių prisidėti prie šios kelionės.

Preliminari data - Rugpjūčio 4 d., tačiau laiką galima paderinti. Žygis truktų maždaug savaitę.

Kol kas planuojame pradėti žygį nuo Ventspilio baigiant Klaipėdoje, tačiau maršrutas dar nėra pilnai sudėliotas. Kas turit idėjų - pasidalinkit. :)

Aplankytume daug lankytinų vietų, vienos iš jų - Pape, Jūrmalciems, Bernati, Nica, Liepajas ezers, Liepoja, Ventspilis, galbūt ir Cape Kolka iškyšulys.

Nenorime skubėti ir tikslas nėra numinti kuo daugiau kilometrų, todėl planuojam per dieną įveikti ~50 km, jeigu bus jėgų ir noro bus galima ir daugiau. Stengsimės kiekvieną dieną ką nors aplankyti, pasižvalgyti, susipažinti su dalimi Latvijos.

Norintys, rašykite, domėkitės, tiek laiką, tiek maršrutą dar galima paderinti.

Galite rašyti e-mail: jpetrylaite@gmail.com
Ar telefonu: 868114946



2015-07-02Dviračių žygis Žagarėje

Akvilė kviečia ilgąjį savaitgalį praleisti ąžuolietiškai! Bus dviračių žygis, lankysime mažai regėtą Šiaurės Lietuvą ir jos pažibą - Žagarės miestelį, kuris šiais metais paskelbtas Lietuvos kultūros sostine. Užbėgsim už akių festivaliams, kol vyšnios dar nenuraškytos, o Žagarė išsipusčiusi laukia svečių. Išnaršysim ne tik Žagarę, bet ir apylinkes - šoksim asilą ant piliakalnių, lankysim dvarus, tyrinėsim gamtos grožybes. Jei nuo karščio ir įspūdžių supluksim, ne bėda - pakeliui ne vienas gaivus tvenkinys. Rinksim ne tiek kilometrus, kiek įdomius objektus, kurių tam krašte gyva galybė.

Planuojame išvažiuoti dar penktadienį po darbų ir minti šeštadienį - pirmadienį. Norintys gali prisijungti bet kada žygio metu.

Susidomėjusieji susisiekite šiais kontaktais, bus derinama logistika.
Akvilė 8 606 39872, akvileg@gmail.com

2015-06-16Joninės su Ąžuolais ant Šakališkių piliakalnio



2015-06-04Tradicinis KTU Dviračių žygis Birželio 27-28 d.!

Mielieji studentai,

Jau tradicija tapęs, prof. S. Kolupailos kelionių su studentais po Lietuvą įkvėptas, kasmetinis KTU Dviračių žygis šiais metais vyks birželio 27-28 dienomis, kviečiame pasižymėti datą kalendoriuose ir dalyvauti! Šių metų maršrutas – vaizdingas Žemaitijos nacionalinis parkas. Grožėsimės dvarais, Platelių ežeru, kitomis lankytinomis vietomis.

Kviečiame ir raginame studentus jungtis prie žygio ir pažymime, kad dviračių mėgėjai, neįpratę minti ilgų atstumų, žygyje jausis komfortabiliai, kadangi minsime iš lėto, grožėsimės gamta ir lankytinais objektais. Dviračių entuziastams, norintiems numinti daugiau, pasiūlysime ilgesnį maršrutą.



Kviečiame jungtis prie žygio akademinės bendruomenės narius ir registruotis iki birželio 19 d., registracijos anketą rasite čia:
https://docs.google.com/forms/d/145nGyFDAc81j6C5uOqKLizvgqOEAmgGe4j0B3WcdbKs/viewform?usp=send_form

Kartu keliauti pasikvieskite šeimas ir draugus – pažadame, bus smagu!

2015-06-04Naktinis plaukimas plaustu iš šeštadienio į sekmadienį (6-7 d.)

Laba diena gerbiamieji ir gerbiamosios, na ir visi kiti...

po 2 sav. paieškų pavyko sukomplektuoti plaustą, renkama 8 žmonių komanda.
Plaukimas numatomas NAKTINIS. Kadangi plausto būklė "ne naujas" ir net ne
"neblogas", tai toli neplauksime. Planuojama šturmuoti Nerį. Išplaukimo
taškas kol kas neaiškus, švartavimasis numatomas santakoje. Plauksime naktį
iš šeštadienio į sekmadienį.

Vietų nebėra!



2015-05-28Dviračių žygelis Šeduvoje Gegužės 30-31 d.

Ei keliautojai!

Primename, kad savaitgalį Šeduvos apylinkėse Tomas organizuoja dviračių žygelį.

Tomas ima dalyvius iš Vilniaus, Akvilė - iš Kauno. Su Tomu galite susisiekti tel. nr. 867143230, Akvilei skambinkite 860639872.

Susitinkame 11:00 Baisogaloj prie bažnyčios.



2015-04-27Kviečiame naujus narius!

KTU žygeivių klubas "Ąžuolas" kaip ir kiekvienais metais kviečia visus nuotykių, gamtos ir kelionių mylėtojus prisijungti prie savo gretų. Jeigu tave domina žygiai pėsčiomis, dviračiais, baidarėmis, slidėmis ar bet kuo kitu, su kuo galima judėti iš vietos, tai tavo vieta čia. "Ąžuolas" organizuoja žygius tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, todėl turėsi galimybę dar labiau pažinti Lietuvą bei praplėsti akiratį. Keliaudamas surasi bendraminčių ir draugų, taip pat turėsi galimybę dalyvauti varžybose, kadangi KTU "Ąžuolas" nariai dalyvauja Lietuvos keliautojų sąjungos narių organizuojamuose renginiuose ir rengia bei dalyvauja įvairiose varžybose.

Daugiau apie "Ąžuolą" gali sužinoti atvykęs į naujokų priėmimą Gegužės 6 d. 19 val. Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto rūsyje (Studentų g. 56). Čia taip pat sužinosi daugiau informacijos apie žygį naujokams Gegužės 9-10 d.

Visiems susidomėjusiems pradedantiesiems bus paskolintas visas būtiniausias inventorius (kuprinė, miegmaišis, kilimėlis ar palapinė).

Laukiam jūsų! :)



2015-04-23Šlynakiemio žymeklio partizanams vaizdo klipas

Papildytas vaizdo klipas apie Šlynakiemio žymeklio statybą, žygį bei atidarymo ceremoniją.




Kitos naujienos >>

Į viršų